Ο μηχανισμός συρόμενης πόρτας HOMER 600 BEST αποτελεί την «ναυαρχίδα» των μηχανισμών της εταιρίας HOMER. Αυτή την στιγμή θεωρείται ένας από τους καλύτερους μηχανισμούς που κυκλοφορούν στην Ελλάδα σε πολύ φθηνή τιμή. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η ύπαρξη 8 ανεξάρτητων ρουλεμάν (προσοχή στον ανταγωνισμό που παρέχει με απλά πλαστικά ροδάκια με κίνηση του πίρου)που κάνουν την κίνηση της πόρτας πανεύκολη με πολύ μικρή ώθηση και αθόρυβη.

Ο κορμός του είναι από επιχρωμιωμένο ψευδάργυρο και λόγω της μεγάλης αντοχής του μπορεί να κρατήσει και 80kg πόρτα.  Με τα καινούρια ράουλα, τα οποία διαθέτουν και μεγαλύτερα σε διάμετρο ρουλεμάν, υπάρχει δυνατότητα αντοχής  και μέχρι 120kg πόρτα.

Ο μηχανισμός συρόμενης πόρτας HOMER 600 BEST μπορεί να μείνει ακάλυπτος αφού το προφίλ του είναι σαν κορνίζα. Οι οδηγοί αυτοί προσφέρονται σε σκαμμένους και άσκαφτους εξωτερικούς καθώς και άσκαφτους χωνευτούς με τη ντίζα.

Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί και ΦΡΕΝΟ για απαλό κλείσιμο ή άνοιγμα της πόρτας. Το φρένο εγκαθίσταται σε πόρτες απο 70 εκατοστά και άνω.